Gospođa Margaret Adenuga (68) i njen 77-godišnji suprug Noah Adenuga dugo su pokušavali dobiti dijete – u braku su još od 1974. godine - ali bez uspjeha. No, nisu gubili nadu.

Par je prošao kroz čak tri pokušaja IVF oplodnje, koja nisu završila rođenjem djeteta. Ali i dalje su se nadali da će vremenom prinova ipak stići.

- Kad smo počeli, uvjeravao sam svoju suprugu da će dobiti dijete i da će se to dogoditi. Samo će koštati novca. Samo sam je pitao da li, s obzirom na njene godine, misli da će moći iznijeti trudnoću, a ona je odgovorila «Zašto ne?» Ako je tako, rekao sam joj, onda se opusti – ništa nije gotovo dok nije gotovo! – izjavio je suprug u razgovoru za CGTN.

Sa svoje strane, gospođa Margaret izjavila je da je imala volju i inspiraciju, koju je crpila iz ljubavi i povjerenja njenog muža. Dodala je kako je Noah bio uz nju godinama, uprkos velikom pritisku njegovih rođaka da nađe drugu ženu s kojom bi mogao imati djecu.

- Nisam gubila nadu. Govorila bih mu da prije nego što odemo sa mjesta na kojem sada živimo, imat ćemo dijete, i naša beba će otići s nama. Ne samo jedna. Nego dvije. Nema stvari koju Bog ne može učiniti. Vjerovala sam u Njega i dogodilo se.

Četvrti pokušaj IVF oplodnje donio je «magični dodir» u nastojanju ovog bračnog para da dobiju djecu.

Obje bebe i njihova mama su zdravi i dnevni su izvor zadovoljstva za Noaha.