Srpska manekenka Dijana Milojković preminula je 22. jula u 33. godini nakon duge i teške bolesti. Nekadašnja "Miss Europe" i "Miss Sporta", Dijana rođena je Ćupriji i u školi je bila odlikaš. Završila je čak dva fakulteta, Farmaceutski fakultet u Beogradu i Fakultet za menadžment.

Još od malih nogu jako je voljela sport i ples, a neko vrijeme igrala je i tenis. Međutim, nakon što je navršila 27. godinu dijagnosticirana joj je maligna bolest, karcinom vrata maternice. I tada počinje njena borba za život.

U intervjuu za Pink televiziju otkrila je kako je redovno išla na ginekološke preglede i kako su nalazi uvijek bili uredni. Šest mjeseci prije nego što joj je dijagnosticirana zloćudna bolest, Dijana je bila na kontroli.

- Nikada nisam bila pušač. Bavila sam se sportom i pazila na prehranu. Naučila sam cijeniti život. Radujem se sitnicama poput odlaska u park. Vjerujem i znam da ću pobijediti ovu bolest. Sigurna sam - pričala je Dijana prije dvije godine.

POVEZANO
Dijana Milojković 1SRPSKA MISICA IZGUBILA BITKU SA RAKOM: Srce Dijane Milojković prestalo da kuca

Missica na nagovor tadašnjeg dečka Stefana Karića, otvara blog na kojem piše o svom iskustvu i savjetima pomaže svim ženama i muškarcima koji se bore s teškom bolešću.

- Ja sam Dijana. Prošle godine dijagnosticiran mi je karcinom maternice, a samo nekoliko mjeseci nakon i metastaze u limfnim žlijezdama - u abdomenu i vratu. Iako su moje prognoze bile zastrašujuće, nisam niti jednog trenutka žalila niti patila zbog svoje sudbine. Vjerovala sam u sebe i znala da ću izaći kao pobjednik. Prvi život živjela sam punih 27 godina prije nego što mi je otkriven karcinom, a drugi živim sada - mnogo jača, sebičnija i sigurnija u sebe - prva je Dijanina objava na blogu "Dijana's life". Mlada, hiperaktivna, puna života, planova i samopouzdanja, tim riječima Dijana je opisivala sebe, a u jednom trenutku svi njeni snovi postali su daleki i nebitni, piše 24sata.hr.

- Nikada nisam imala zdravstvenih problema. Redovno sam išla na kontrole i to svakih šest mjeseci. Uvijek je sve bilo uredno. Nekoliko mjeseci prije rutinske kontrole primijetila sam neredoviti ciklus, ali sam smatrala da je poremećaj uslijedio zbog stresa. Osim toga nisam imala niti jedan jedini simptom koji je ukazivao na nešto alarmantno. Sada se sjećam da sam imala malo veću želju za slatkišima - pisala je Dijana prije tri godine.

POVEZANO
Zabrinuta doktor8 MALIH SIMPTOMA na koje mnogi ne obraćaju pažnju: TREBATE PROVJERITI da li ukazuju na mogući RAK

NIŠTA NIJE SLUTILA. Tog jutra bila je na treningu, trčala je devet kilometara. U idealnoj formi, ne sluteći ništa otišla je na kontrolu. Doktor je primijetio promijene i smatrao kako je neophodno uraditi biopsiju.

- Sedam dana nakon intervencije stigli su rezultati i s roditeljima sam otišla po njih. Doktorica je prvo pozvala moje roditelje i insistirala da majka prije nego što čuje dijagnozu, popije nešto za smirenje. Onda sam ušla i ja. Vijest da imam karcinom, doktorica mi je rekla bez okolišanja surovo i realno. Možete zamisliti? Otišla sam na rutinsku kontrolu i doznala da imam karcinom. Ja, koja sam se uvijek hvalila kako nikada nisam bolesna. Nakon toga doznajem da se stanje pogoršalo i da ne smijem na operaciju već na zračenje i kemoterapiju. I tada sve počinje - stoji u Dijaninom blogu.

OSIM PORODICE I PRIJATELJA, najveća podrška bio joj je dečko Stefan koji je nakon što je Dijani otpala kosa, u znak podrške obrijao svoju kosu.

Međutim, njihova ljubav nekoliko godina nakon se gasi, a lijepa misica objavila je kako je razlog njihovog prekida, Karićevo nevjerstvo.

Iako je često isticala kako je sigurna da će iz ove borbe izaći kao pobjednik i uprkosč lavovskoj borbi, Dijana je izgubila bitku za život, a brojni prijatelji i estrada posljednji pozdrav upućuju putem društvenih mreža.

POVEZANO
Donna Ares bolesnaOTKRIJTE IH NA VRIJEME: Ovo su simptomi bolesti od koje je umrla Donna Ares!