Tugujući partner majke troje djece iz Velike Britanije koja je preminula nakon što je otišla u Tursku kako bi obavila estetsku operaciju podizanja stražnjice na tzv. brazilski način, a koja inače košta oko 3.600 eura, upozorio je ljude da «budu na oprezu» i nek` znaju šta se može dogoditi ukoliko naruče takav tretman, odnosno operativni zahvat!

Prevod i adaptacija: DozaZdravlja.com/A.N.

29-godišnja žena po imenu Lea Kembridž (Leah Cambridge), koja je inače i radila u `industriji ljepote`, umrla je nakon što je otišla da bude podvrgnuta sve popularnijoj vrsti kozmetičke operacije, «brazilskom podizanju zadnjice», » u turskom obalnom gradu Izmiru.

Žena iz Lidsa (Leeds) naručila se za proceduru koja preoblikuje izgled zadnjice tako što se masno tkivo prebacuje s drugih dijelova tijela. Ova operacija obično traje između sat i dva sata vremena, tokom kojih se masno tkivo sa stomaka i kukova liposukcijom uklanja i poslije pripreme ubacuje u tkiva zadnjice tako da se ona naglasi i da dobije na volumenu.

Zahvat je postao uobičajeniji među ženama, koje žele da nalikuju nekim celebritijima, poput Kim Kardašijan (Kardashian).

Leah Cambridge DZ

Posebno je operacija popularna u Sjedinjenim Američkim Državama i Brazilu, uprkos tome što je zabilježen veći broj smrtnih slučajeva u Latinskoj Americi, navodno povezanih s korištenjem sintetičkih polimera u samoj proceduri.

Stručnjaci tvrde da podizanje zadnjice nosi sa sobom rizik od ozbiljnih komplikacija, i nevjenčani suprug preminule Britanke, 31-godišnji Skot Frenks (Scott Franks) vjeruje da je upravo spomenuta operacija vodila ka smrti majke troje djece – iako još uvijek čeka sve odgovore o uzrocima smrti.

Leah Cambridge DZ

Foto: Gospođa Cambridge sa partnero Scottom Franksom

On je za «The Sun» izjavio kako je «slomljen čovjek», a odlučio je progovoriti jer želi biti siguran da će drugi ljudi znati kakve su opasnosti odlaska «pod nož».

Par se, inače, planirao vjenčati, no umjesto svadbe slijedi sahrana.

Žena je, navodno, bila tretirana preko «Elite Aftercare», popularnoj među poznatim osobama, a kompanija koja organizuje operacije u Turskoj tvrdi da se pridržava visokih britanskih standarda.

POVEZANO
Hurem i SulejmanŠOKANTNO: Pogledajte kako sada izgleda MERYEM UZERLI. "Upropastila se" plastičnim operacijama?!