Nepokretna Dana Anhalt bila je trovana punih 35 godina, a čak 100 doktora bezuspješno je pokušavalo da ustanovi uzrok njenog stanja. Ona je prvo bolovala od meningitisa, infekcije sinusa, raznoraznih napada, migrena i hormonskih problema, koji su počeli kada je imala 16 godina. Čak je patila od užasnih alergija i neprestano je gubila na kilaži.

Ova, sada 37-ogodišnja spisateljica iz Hungtingtona u New Yorku je čak dobila dijagnozu Lajmske bolesti 2016. godine. Uprkos terapijama, njeno stanje je nastavilo da se pogoršava. Danina familija je uzrok njenog stanja pronašla sasvim slučajno i to tek kada su osjetili čudan miris koji se širi iz podruma, koji je bio preplavljen crnom otrovnom buđi.

Vjeruje se da je ova otrovna buđ u njenu kuću ušla nakon poplava koje su se desila u kući još dok je Dana bila mala.

- Ispostavilo se da sam provela 37 godina pomalo se trujući iznutra. Nije bilo lako uraditi sve naknadne testove, ali na kraju decenije mog mučenja imaju neki smisao, izjavila je Dana.

- Pored silnih mononukleoza, prehlada, bolesti sinusa i hormona, koji su počeli kada sam imala 16 godina, pa preko Fibromialgije koju sam dobila kada mi je mama umrla, pa sve do 2011/12 kada sam maltene bila vezana za krevet, niko nije uspijevao da pronađe uzrok moje bolesti, već su svi liječili posljedice, navodi Dana.

- Sada sam trajno osjetljiva na mnoštvo lijekova i alergična na dosta vrsta hrane. Imam alergiju i na lijekove za bolove, i veoma česte osipe po tijelu. Ko zna kada će to prestati, otkrila je Anhaltova. Kada je uzrok pronađen, doktori su savjetovali Dani da se iseli iz kuće i ostavi sve svoje stvari, jer su kontaminirane.

Ona sada sa familijom prikuplja novac za pomoć pri njenoj selidbi i do sada su sakupili, preračunato, 29.000 eura.

Izvor: Kurir.rs