Dok mnogi stogodišnjaci tvrde da su ishrana, vježbanje i zdrav stil života doprinijeli njihovoj dugovječnosti, drugi ljudi potpuno razbijaju te teorije.

Jedan od njih je i 125–godišnji (neki tvrde da ima 117, a neki i 135, nije tačno potvrđeno jer nema izvod iz matične knjige rođenih) starac iz Libana Suliman Al-Mul, koji usput rečeno, i svakodnevno puši cigarete 80 godina.

POVEZANO
101-bebaŽENA STARA 101 GODINU RODILA ZDRAVU BEBU TEŠKU 4 kg: Evo šta je istina! (FOTO)

On je tako energičan i okretan, kuha, cijepa drva, šeta dnevno oko tri kilometra i ima sedmogodišnjeg sina, piše Life coach code.

Dvaput se ženio, njegova prva supruga umrla je nakon 70 godina života, s njom je imao sedmoro djece. Sada živi s drugom suprugom. I još uvijek gleda žene, tvrdi ona.

Suliman Al-Mul

Njegov savjet za zdravlje i dugovječnost je da treba jesti zdravu hranu

- Tajna je u vrsti i kvaliteti ishrane. Jedem koliko mi je potrebno. Nemojte se približavati hrani koja sadrži nepoznate sastojke i klonite se ulja proizvedenih na tržištu. Čisto maslinovo ulje, med i kozji pročišćeni maslac su eliksir za dobro zdravlje i dug život.

Još jedna tajna je poseban "čarobni" čaj . Recept za ovaj čaj je jednostavna mješavina: rogač, timijana, kvinoje i anisa. On ovo sve zajedno stavi u vruću proključalu vodu da odstoji, procijedi i popije svaki dan.