Psihoterapeut iz Srbije dr. Vladimir Đurić je oduševio Internet svojim statusom koji obuhvata zapravo niz sjajnih savjeta za život. Njegova objava je do sada prikupila 18.000 lakova, podijeljena je skoro 5.000 puta i ima skoro 650 komentara.

Pročitajte neke od stvari o kojima piše:

Ukoliko budete imali sreće naučićete da motor ne treba voziti nakon preloma butne kosti, a ne kičme.

Ukoliko budete imali sreće naučićete da ženu treba izabrati zbog pameti, a ne zbog ljepote još prije braka.

Ukoliko budete imali sreće...naučićete da muškarca treba izabrati zbog snage...koja nema nikakve veze sa fizičkom...još prije prvog razvoda...

Ukoliko budete imali sreće nećete se vjenčati prije no što prestane zaljubljenost i ne doznate s kim zaista imate posla.

Ukoliko budete imali sreće shvatićete da ne treba upisati onaj fakultet koji vaši roditelji nisu već onaj koji vi želite, još poslije prve godine a ne nakon prve hospitalizacije.

Ukoliko budete imali sreće shvatićete da ne možete sve znati, i biti najpametniji, i da je najjeftinije skupo platiti advokata, automehaničara, arhitektu ili majstora.

Ukoliko budete imali sreće shvatićete da je staviti sebe na prvo mesto osnovni prioritet ''conditio sine qua non'', i izraz dobrog mentalnog zdravlja, prije no što vas sistem i društvo i ljudi koji od toga imaju korist nauče da je to bezobrazluk.

Ukoliko budete imali sreće shvatićete da ne treba raditi ni za koga drugog, osim za sebe prije no što vas zamijene.

Ukoliko budete imali sreće shvatićete da novac donosi sreću samo do tri hiljade eura mjesečno, i da je nakon toga običan papir i prije no što to ostvarite, i prodate dušu đavolu.

Ukoliko budete imali sreće shvatićete da roditelji ne smaraju i ne dosađuju samo onoj djeci koja ih već nema, dok još uvijek imate svoje.

Ukoliko budete imali sreće shvatićete kolika je privilegija ustati u nedjelju ujutru zdrav, prije no što bolovi i muke počnu.

Ukoliko budete imali sreće shvatićete koliko je važno zabavljati se i glupirati kad je vreme, prije no što počne onaj dosadni intermeco između mladosti i demencije.

Ukoliko budete imali sreće shvatićete da život čine mali rituali sa ljudima koje volite, dok ih još imate.

Ukoliko budete imali sreće shvatićete da su iskustva jedino što je važno, dok još možete da ih stičete.

Ukoliko budete imali sreće dobićete žuti karton u vidu infarkta koji može da se stentuje ili ranice na grliću materice koja se rutinski rješava kratkotrajnom intervencijom, i promijenićete svoj odnos prema zdravlju i prevenciji, a ne odmah direktni crveni.

Ukoliko budete imali sreće shvatićete da se sve fundamentalne želje koje imate uvijek mogu ostvariti na neki kreativan način prije no što se zarazite kukanjem, što se nisu ostvarile baš onako kako ste vi zamislili, i usvojićete ili biti hranitelj, ili ćete roditi dijete sami sebi, ili pozajmiti matericu iz Ukrajne, ili biti super ujak, ili tetka car, ili ćete volontirati u Zvečanskoj, ili u Nurdoru.

Ukoliko budete imali sreće shvatićete da je drogiranje za početnike, prije no što postanete veteran u propadanju.

Ukoliko budete imali sreće nećete imati početničku sreću na ruletu, i shvatićete da besplatnog sira nema nigdje osim u mišolovci.

Ukoliko budete imali sreće shvatićete da je ovaj Svijet koncipiran tako da neku neprijatnost morate trpeti, i odabraćete kratkoročnu, učićete, vrijedno raditi, trudićete se, vježbaćete, ješćete zdravo, bićete pošteni zarad dugoročnog hedonizma.

Ukoliko budete bili srećni čitaćete dobre knjige, širićete dušu u pozorištu, slušaćete podkaste na internetu, i pićete sa Mudracima, ili makar sa ljudima sa kojima je smijati se ubjedljivo najbolji hobi na svijetu, umjesto što će vam biti dosadno.

Ukoliko budete imali sreće shvatićete da su nesreće sastavni dio života, i učićete iz njih, da bi postali iskusni i mudri, kako bi se kasnije usrećili i znali da cijenite male sreće.

Ukoliko budete imali sreće shvatićete da postoji samo jedan život, i da niko neće doći da vas spasi od vaše sudbine, koju sami stvarate svojim odlukama i navikama.

Ukoliko budete bili srećni shvatićete da ste samo vi odgovorni za vašu Sreću, prije no što nađete savršeni alibi zašto vam ne ide, i počnete da vjerujete da postoji prokletstvo _____ _____-ća (upišite sami).

Ukoliko budete bili srećni shvatićete da je svako kovač svoje sreće.

Srećno vam bilo!

Držim palčeve!

I...

Samo naprijed! - napisao je dr. Vladimir Đurić.

POVEZANO
Pekara BeogradPRIČA KOJA JE RASPLAKALA REGIJU: "Tajo, sad ćeš da vidiš šta je burek... O tome sam ti pričala..."