Smrtno bolesna mama (29) donijela je potresnu odluku da se oprosti sa svojim kćerkicama i preseli u hospicij kako bi tamo provela svoje posljednje dane.

Gospođa po imenu Jennifer Bell, koja ima tešku bolest motornog neurona, odlučna je da je se njena djeca sjećaju po dobrom, dok je još koliko-toliko u dobrom stanju, a ne po onome što naziva njenim «posljednjim poglavljem».

Kako javlja Daily Record doktori su joj dali još svega nekoliko mjeseci života, nakon što je pretprošle godine uspostavljena dijagnoza.

SAMOHRANA MAJKA. Bellova je samohrana majka dvije djevojčice, devetogodišnje Georgie i jednogodišnje Kacey.

Dosad je već zapanjila doktore, jer se uprkos teškoj dijagnozi u međuvremenu ipak uspjela izboriti da završi fakultet, bude sa svojom bebicom na njen prvi rođendan, proslavi novogodišnje praznike i nedavno 9. rođendan starije kćerke.

Jennifer Bell 1

Ali, sada je donijela nimalo laku odluku da se preseli u hospicij «Marie Curie» u Glasgowu (Škotska, Velika Britanija).

Ova žena koja je po profesiji njegovateljica, tvrdi da joj je «slomljeno srce» time što ostavlja svoje dvije kćerkice, ali želi da se one sjećaju mame, a ne bolesti motoričkih neurona.

Za spomenuti izvor je izjavila: «Za mene je u ovom trenutku život više kvalitet, nego kvantitet. Organizirala sam sve – kutije sjećanja, poklone za vjenčanje kćerki, poklone za 18. i 21. rođendan, darove za moje prvo unuče, čak i svoju pogrebnu ceremoniju, kako ne bih time opterećivala familiju».

«Hvala svima koji ste u ovih 24 mjeseca borbe sa bolešću bili uz mene. Mojim nevjerovatnim prijateljima koji su uvijek bili tu kad je zatrebalo. Onima koji su pomogli da se skupi novac za moje kćerke, onima koji su učestvovali u podizanju svijesti o ovoj bolesti...»

BOLEST MOTORNOG NEURONA je progresivna neurološka bolest koja uništava motoričke neurone, ćelije koje kontroliraju aktivnost mišića, kao što su hodanje, disanje i gutanje.

CRTEŽ. U jednom od divnih crteža koje je Jennifer napravila za svoju djecu, napisala je da nikad i ništa neće promijeniti ljubav koju osjeća prema njima.

Jennifer Bell 1