Shrvana majka podijelila je tragičnu priču kako bi upozorila druge – njena 20-godišnja kćerka je umrla jer ju je novi momak poljubio za laku noć – a nije znao za njenu tešku alergiju na kikiriki.

Myriam Ducre-Lemay bila je na zabavi, nakon koje je otišla s momkom njegovoj kući. Prije nego što su otišli spavati on si je napravio sendvič s puterom od kikirikija. Ona to nije znala, niti mu je stigla reći za svoju tešku alergiju, piše Mirror. Poljubili su se za laku noć.

Myriam Ducre-Lemay se brzo počela gušiti, a kako nije imala svoju injekciju adrenalina, stanje se počelo brzo pogoršavati. Pitala ga je je li jeo kikiriki, a kada je rekao da jeste, rekla mu je da odmah zove Hitnu.

Već za osam minuta hitna je bila tamo, ali Myriam je u kolima doživjela kardiogeni šok.

Doktori u bolnici su je reanimirali, ali zbog potpunog nedostatka kisika, mozak je već previše stradao. Preminula je iste noći.

Myriam je preminula 2012. godine, izvještaj mrtvozornika objavljen je 2014., ali tek sada je njena majka skupila snage da progovori o smrti svoje kćerke kako bi upozorila druge. Rekla je da joj je kćerka dan prije tog poljupca rekla za novog momka u kojeg se zaljubila.

- To je bilo bilo prvi put da sam ju vidjela s takvim sjajem u očima. Nažalost, nije mu stigla reći za svoju alergiju - kaže Micheline Ducre.

Primarijus dr. Christine McCusker s odjela za alergologiju i imunologiju u dječjoj bolnici u Montrealu upozorava kako tragovi alergena mogu ostati u slini i satima nakon jela.

- Zato uvijek i svuda morate nositi svoju injekciju adrenalina, čak i ako vam se ne da, čak i ako vam nije cool.

Myriam Ducre-Lemay