Žena, koja se cijeli život borila sa sindromom policističnih jajnika, kaže da joj je rak maternice konačno pomagao izliječiti simptome tog sindroma.

Cheryl Howe (33) je dijagnosticiran sindrom policističnih jajnika (PCOS) kada je imala 12 godina, a patila je od pretjeranog rasta dlačica na licu, grudima, trbuhu i nogama. Godišnje je trošila 2.000 funti (oko 2.500 eura) na britvice, a laserskim tretmanima se pokušavala izboriti s dlačicama .

No, početkom ove godine dijagnosticiran joj je rak maternice, za koji doktori vjeruju da je povezan sa PCOS. Nakon nove dijagnoze, dlačice su dramatično usporile rast, pa Chery očekuje da više neće trebati laserske tretmane.

- Otkako je počelo liječenje raka, dlačice su skoro prestale rasti, a moji bolovi u stomaku svakog mjeseca su prestali potpuno. Tako da mi je drago što sam dobila rak. Možda je to drastičan način liječenja PCOS, ali izgleda da je uspjelo- kazala je.

Ove godine u šestom mjesecu, Cheryl iz Lancsa osjetila je bolove u stomaku. Jedan ljekar je tvrdio da ima iritabilna crijeva, a drugi da pati od endometrioze. Prvo je išla na kemoterapije, a prije mjesec dana obavljena je potpuna histerektomija i pokazalo se da Cheryl više nema kancer.

- U početku sam samo mislila kako nemam sreće. Osjećala sam se kao da sam prokleta. Skoro cijeli život sam se borila sa sindromom policističnih jajnika (Pcos), a onda sam dobila i rak. Zapravo je liječenje raka pomoglo i kod PCOS.

Cheryl su dlačice počele rasti na prsima i nogama kad je imala samo 12 godina. Prvu mjesečnicu je dobila kao 8-godišnjakinja.

- Stalno su me maltretirali i tukli u školi, govorili su mi da sam gorila.

Lijekovi nisu pomagali, a dlačice su stalno rasle. Cheryl ih je morala brijati 2-3 puta dnevno.

Izvor: Doznajemo.com