Jedno od najpoznatijih TV lica i vjerovatno najpopularniji iluzionista na svijetu, Dynamo, javno je progovorio o tome kako je trovanje hranom prošle godine oslabilo njegov organizam i izazvalo zdravstvene probleme čije posljedice još uvijek osjeća. Osim toga, prilično se i udebljao.

Iluzionist, kojemu je pravo ime Steven Frayne, na Twitteru je obavijestio svoje fanove zbog čega ga nema mnogo u javnosti u posljednje vrijeme i objasnio da su u pitanju posljedice trovanja hranom.

Zbog Kronove bolesti, od koje pati još od tinejdžerskog doba, Frayne mora biti izuzetno oprezan kada je u pitanju ono što jede.

On ima veoma ograničen izbor namirnica koje može konzumirati – a isključeni su mlijeko i mliječne prerađevine, gluten, masti i mnogo vrsta povrća – budući da je u dobi od 17 goina morao biti podvrgnut zahvatu uklanjanja dijela stomaka.

Dynamo bolest 1 DZ

U videu koji je podijelio s javnošću, Dynamo je otkrio da je prije osam mjeseci imao teški oblik trovanja hranom, sa simptomima abdominalnog bola, akutnog artritisa i osipa po cijelom tijelu.

Završio je u bolnici (što je tada držano u tajnosti), a u videu se zahvalio doktorima i cijelom medicinskom osoblju iz britanskog nacionalnog zdravstvenog sistema koji su ga, kako navodi, «podigli na noge».

Kod Fraynea je poseban problem bio to što su Kronova bolest i trovanje hranom vrlo loša kombinacija.

Ipak, uprkos zdravstvenim problemima, Dynamo je ostao pozitivan i ljubiteljima njegove vještine najavio je nove tačke.

Dynamo bolest 1 DZ