Pisao je pjesme za Halida Bešlića, Jasnu Gospiću i druga poznata imena bh. estrade. U bogatoj plesačkoj karijeri može se pohvaliti brojnim šampionskim peharima na prvenstvima u BiH, ali i prvim mjestima na internacionalnim turnirima.

Nedavno je postao i doktor medicine i specijalizant ortopedske hirurgije. Asistent je za medicinsku grupu predmeta na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu. Član je Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i objavio je preko 20 publikacija. Naravno, riječ je o svestranom i izuzetno talentovanom Dženanu Jahiću.

Dr Dzenan Jahic 1

- Ples i pjesma su dio mene, velika strast i ljubav, ali moja profesija je medicina i puni fokus je sada na mojoj edukaciji iz ortopedske hirurgije - izjavio je dr. Dženan Jahić.

Svoj put ka zvanju doktora medicine je započeo prije deset godina kada je upisao Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Na ovom fakultetu je diplomirao u junu 2015. godine, a nakon toga se odlučio za specijalizaciju iz oblasti ortopedske hirurgije.

- Cijeli život sam u sportu, a u sportskom plesu osvojio sam 20 titula prvaka BiH - u latinoameričkim i standardnim plesovima. Nakon završenog Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, želio sam neku specijalizaciju i sretan sam da me je sudbina vodila ka ortopedskoj hirurgiji. Ortopedska hirurgija se bavi lokomotirnim sistemom, što mi je zaista blisko - objašnjava dr. Jahić.

Dr Dzenan Jahic 1

Nedavno se vratio iz Slovenije gdje je proveo sedam mjeseci u Ortopedskoj bolnici «Valdoltra» u kojoj je stekao veliko znanje i vještine za operacije koljena, stopala i gležnja.

- Glavno polje interesovanja su mi bile artroskopske operacije koljena i gležnja, te operacije stopala. Uradio sam preko 200 operacija meniskusa pod nadzorom mentora, te asistirao na operacijama: transplantacija meniskusa, rekonstrukcija prednjeg i stražnjeg križnog ligamenta koljena, trohleoplastika, transpozicija tuberositisa tibije, MPFL, itd. Mentoru i komentorima bolnice «Valdoltra» sam neizmjerno zahvalan, i čini me sretnim što svoju specijalizaciju do okončanja nastavljam na KCUS-u, a sada sam četvrta godina - navodi.

Dr Dzenan Jahic 1

On je boravio u prestižnoj bolnici «Aspetar» u Dohi koja je specijalizirana za ortopediju i sportsku medicinu. U ovu bolnicu dolaze najbolji fudbaleri današnjice radi sanacije povreda i rehabilitacije. Od značajnijih edukacija je i boravak dr. Dženana Jahića u Ortopedskoj bolnici Markgröningen kod jednog od najboljih ortopeda za rekonstrukciju prednjeg križnog ligamenta.

- Nisam se pokajao što sam odlučio fokus u svojoj karijeri staviti na ortopediju, ali će ples i pjesma zauvijek ostati moje strasti i ne planiram staviti tačku na taj dio svog života. Uvijek ću sa velikim zadovoljstvom biti dio svakog muzičkog i plesnog projekta, ali ću sve svoje napore ulagati u kontinuiranu edukaciju da bi svojim pacijentima osigurao vrhunski i odgovarajući tretman - zaključuje na kraju dr. Dženan Jahić.

Dr Dzenan Jahic 1

(DozaZdravlja.com)