NAPOMENA: Tvrdnje iznesene u tekstu o mogućem porijeklu novog koronavirusa nisu nezavisno potvrđene od relevantnih svjetskih institucija, te predstavljaju osobni stav doktora Selimića. Prilikom čitanja teksta molimo Vas da to imate u vidu!

Doktor Edo Selimić je sarajevski pulmolog kroz čije ruke su prošle stotine snimaka pluća oboljelih od COVID-19. Selimić je i sam prebolovao ovu zarazu i za Faktor je ispričao kako je to izgledalo iznijevši tvrdnju kako je po njemu nemoguće da jedna ovakva zaraza dođe od šišmiša jer "COVID-19 sadrži previše simptoma da bi dolazili samo od jednog virusa".

POVEZANO
RTCG prilog koronavirusNEVJEROVATNO: Pogledajte TV prilog od prije 4 godine! "Kinezi su stvorili supervirus"

Mišljenja je da je to napravljeno u laboratoriji i da je samo pitanje da li je to neko namjerno pustio ili mu je pobjeglo dok se igrao.

Objasnio je i kakvi snimci pluća ukazuju na alarmantnu situaciju.

POVEZANO
Laboratorija epruvetaDVA SVJETSKA STRUČNJAKA tvrde da su našli dokaze da je korona umjetno napravljena. Jesu li u pravu?

- Puno je pacijenata prošlo kroz moju ordinaciju i ono na prvu što sam vidio jeste da postoje dva tipa oboljelih. Da počnemo od simptomatologije, imate inkubaciju od dva do 14 dana, sada kažu da je to od dva do deset dana. Simptomi su temperatura, suhi kašalj, gubitak okusa i mirisa, što nas je vodilo u početku. U postcovidu imate jaku netolerantnost na napor, pa gubitak apetita, glavobolju, tečne stolice. Pa ono što je nama nejasno, u početku je ta neka mentalna zbunjenost kod određenog broja pacijenata, bol u mišićima, iznenadna žiganja. Kod jednog broja pacijenata su bili osipi, kod drugih su krenule reumatske promjene na zglobovima i tetivama. Imate nekih 10-12 simptoma koje sam do sada prepoznao jer vi nemate neku knjigu koja će vas naučiti o COVID-19 nešto. Ovo je sve iskustvena medicina - objašnjava Selimić.

Dodaje da kada je i sam obolio, pred sebe je stavio knjigu mikrobiologije sa virusologijom.

- Vidio sam kod kojih sve virusa se nalaze moji simptomi i onda dođete do zaključka da je nemoguće da tih 12 simptoma se nalaze u jednom virusu. Meni to više liči da su sekvence pojedinih virusa izvlačene i da je on lijepo pravljen. Vidite kako je sada krenulo sa koronom. Vakcine nisu očekivano počele da se prodaju, nisu padale milijarde dolara, eura, i onda se pojavljuju novi sojevi, koji se brže šire!? Također, ove godine prvi put u mojih 40-ak godina prakse nema sezonske gripe. Je li se to možda virus influence prepao SARS-CoV-2 pa ga više nema? Jesmo li se zaposlili stvaranjem vakcina za koronu pa nam nije interesantno da pravimo vakcine ove godine za gripu? - govori Selimić.

POVEZANO
Obična gripa ilustracijaIZA SVEGA STOJI TEORIJA ZAVJERE, ILI... Znate li zašto ove zime skoro da i nema "obične gripe"?!

Vratio se na rendgen snimke oboljelih od korone koje je viđao.

- Mjesecima gledajući rendgen snimke imate jedan nesklad između stanja pacijenata i snimka pluća u drugoj sedmici bolesti. Prva sedmica prođe poprilično dobro, lakše, u drugoj sedmici kreću te neke komplikacije i onda vidite da brzo napreduju promjene na plućima. Tako kod nekih pacijenata imate sitno mrežastu strukturu, kod njih treba obratiti pažnju i bojati se za njih. Kod pacijenata kod kojih imate trakice sa nekim tačkicama po sebi, ti pacijenti jako elegantno prođu s koronom - priča Selimić.

I sam je bio zaražen koronavirusom.

POVEZANO
Korona 4 WuhanCIJELO VRIJEME NAM NISU GOVORILI ISTINU O KORONA VIRUSU? Američki stručnjak je odlučio progovoriti!

- Nekih pet-šest dana imao sam temperaturu 37,1 ili 37,2 čemu nisam pridavao pažnju jer sam znao ranijih godina raditi sa temperaturom do 40 stepeni, dežurati. Onog momenta kada mi je supruga dobila temperaturu i kod mene kada je krenula sa 38-39, testirao sam se i vidio da sam pozitivan. Par dana prije toga bilo je tih nekih tečnih stolica, ali ništa posebno. Meni je interesantnije bilo što sam imao te neke žigove po raznim dijelovima tijela, gdje sam se pitao koji je ovo vrag, a kao profesionalac ne mogu da dam odgovor na to pitanje. Miris nisam gubio, što se tiče okusa, sve mi je bilo odvratno preslano, čak i neslana hrana. To je bilo vrlo kratko, par dana. Jedan dan je bila samo glavobolja meni nejasna jer nikada nikakvih problema s tim nisam imao u životu - prisjeća se Selimić i dodaje:

- Imao sam pacijenticu koja je imala posljedice na zglobovima i tetivama od korone. I onda sam uočio da mi je prva falanga na prednjem prstu desne ruke se iskrivila u roku od deset dana, koliko je trajala korona. Kod ove pacijentice je to bilo u ogromnom obliku. Nije mi bilo jasno šta bi, za deset dana mi se iskrivi zglob.

POVEZANO
Dr. Stevanović CT pluća COVID 0SARAJEVSKI DOKTOR otkrio koja je 2 lijeka familija kupila i koja su, navodno, POMOGLA PROTIV KORONE

Navodi da se nije liječio antibioticima.

- Temperaturu nisam obarao, a išla je više od 39 stepeni. Nisam pomislio da uzmem antibiotik, a kamoli da sam ga popio, jer šta ću s antibiotikom na virusnu infekciju!? Kada je temperatura prelazila 39, legnem i spavam. Uzimao sam prije doručka matičnu mliječ, poslije imuno stimulatore, ortomol imuno, voće, povrće cijedio i pio, čajevi, mlijeko i gledao da mi je urin svijetao. Morate olakšati bubrezima da rade svoj posao, unositi dovoljno tečnosti. Puno tečnosti do svijetlog urina i nasilu jeo. Neslana hrana je meni bila preslana, odvratna. Sve je bilo bljutavo. To što nemam mirisa nije problem. Ta bljutavost vam ne dopušta da jedete, ali jesti se mora - ispričao je Selimić.

POVEZANO
Žuti kombinezon epidemijaDa li je koronavirus NAMJERNO STVOREN U LABORATORIJU? Da li je moguće da je slučajno "pobjegao"?

Osvrnuo se i na sam koronavirus.

Pitanje je da li je neko ciljano pustio virus ili mu je pobjeglo

- I nakon svega što sam vidio, neće mi se valjda reći da je neki šišmiš mogao napraviti virus koji je objedinio karakteristike deset virusa, da to nije iz laboratorije izašlo. Nema te sile koja će me ubijediti, naročito pošto sam prebolovao, vidio kako to izgleda, da je ovaj monstrum sa kojim se svijet bori više od godinu došao iz prirode. Pitanje je samo da li ga je neko napravio i ciljano pustio ili mu je dok se "igrao" vrag pobjegao - mišljenja je Selimić.

POVEZANO
Contagion film 1NEVJEROVATNO! Prije 9 godina u filmu je "predviđeno" ovo oko virusa. Evo kako se na filmu završilo!

(Doznajemo.com/Faktor)