Jedna fotografija otkrila mračnu tajnu Nutelle, vlasnici sve negiraju!

Nutella je jedan od omiljenih namaza za milione građana koji svoj doručak, ali pojedini i ručak i večeru, započinju ovim proizvodom.

Posljednjih mjeseci italijanska kompanija se našla na udaru kritika zbog fotografije koja se velikom brzinom širi društvenim mrežama i prijeti da zada ozbiljan udarac reputaciji ovog čokoladnog namaza.

Fotografija prikazuje procentualno od čega se proizvodi jedna tegla Nutelle te navodno dokazuje da se u tom procesu koristi izrazito velika količna palminog ulja. Euro agencija za sigurnost hrane je ovo ulje proglasila potencijalno kancerogenim.

Nutella kriška

Nutella se, sudeći prema slici, proizvodi i uz korištenje velike količine šećera što do sada nije bilo poznato. Ferrero, kompanija koja stoji iza brenda Nutella, je odbacila sve navode i poručila da se namaz proizvodi uz korištenje zdravog palminog ulja, te da preporučuju umjerenu konzumaciju ovog proizvoda zbog visoke kalorijske vrijednosti.

Prema spornoj fotografiji, tri zalogaja Nutelle od 45 grama sadrže više šećera nego čitava limenka Coca Cole.

Ferrero nije potvrdio autentičnost fotografije, a zbog tajnosti recepta, precizan omjer sastojaka koje koriste u proizvodnji nikad nije objavljen.