Bollywood, velika filmska industrija u Indiji (Mumbai) je u tuzi nakon smrti jedne od najpoznatijih glumica. 54-godišnja Sridevi Kapoor je preminula tokom vikenda u Dubaiju, gdje je bila na jednom vjenčanju.

Policija je otkrila dosad nepoznate pojedinosti njene smrti...

Naime, objašnjava se da je došlo do «nenamjernog utapanja» u kadi, na šta upućuju prva forenzička ispitivanja.

U tijelu Kapoor, prema toksikološkim rezultatima, pronađeni su tragovi alkohola. Navodno, ona je u kadi izgubila ravnotežu, pala i utopila se.

The Independent  javlja kako su Kapoor, i njen suprug filmski producent, Boney Kapoor, zajedno večerali u pola 6 u subotu, prije nego što je ona otišla u kupanicu da se osvježi i odmori za nastavak večeri. Kada se nije vratila nekon 15 minuta, njen muž je pokucao na vrata da bi provjerio šta je s njom. Kada niko nije odgovorio, on je provalio vrata i imao šta i vidjeti – beživotno tijelo svoje supruge u kupki.

- Pokušao je odmah reanimaciju. Nakon što nije uspio, pozvao je svog prijatelja, a zatim i policiju, koja je o slučaju obaviještena u 9 sati, navodi Khaleej Times.

Sridevi je bila, navodno, potpuno zdrava prije ovog incidenta. No, zanimljivo je da nisu nikakva rijetkost incidenti u kupaonici, kojih, prema pisanju američkih medija, samo u toj zemlji ima 110.000 godišnje, a navodno u prosjeku godišnje u SAD preko 3.500 smrtnih slučajeva povezanih s nenamjernim utapanjem.

Prema tvrdnjama stručnjaka, dovoljno je samo 10 centimetara vode u kadi, da bi se neko, u nesretnom slučaju, utopio.

POVEZANO
Sridevi Kapoor 1POKOSIO JE SRČANI UDAR DOK JE BILA U DUBAIJU NA VJENČANJU: Umrla glumica, zvijezda "Bollywooda"

(DozaZdravlja.com)