Muškarac po imenu Roger Logan (57) podvrgnut je operaciji uklanjanja benignog tumora 31.01. u kalifornijskom Bakersfield Memorial Hospital.

Vjeruje se da je tumor nastao kao posljedica urastanja dlake.

Doktori u Kaliforniji odstranili su prošlog mjeseca tumor od 58 kilograma muškarcu iz Mississippija kojem su drugi doktori prije toga govorili da je pretio, pišu američki mediji.

Muškarac po imenu Roger Logan (57) podvrgnut je operaciji uklanjanja benignog tumora 31.01. u kalifornijskom Bakersfield Memorial Hospital. Vjeruje se da je tumor nastao kao posljedica urastanja dlake, potom se inficirao, otekao i razvio vlastiti krvotok, izjavio je lokalnim medijima dr. Vipul Dev.

Počeo se širiti iz donjeg dijela stomaka prije više od deset godina, a  doktori su mu sve ove godine govorili da se radi o masnom tkivu. Tumor je postao toliko veliki da je visio gotovo do poda kad je sjedio. S obzirom na to da se gotovo nije mogao ni kretati provodio je dane u fotelji u svojoj kući.

Kad je težina tumora dostigla gotovo 60 kilograma, doktori su kazali da je operacija prerizična te da ima svega 50% šansi da preživi zahvat. No, njegova je supruga pronašla tim koji ga je bio spreman operisati. Logan se oporavlja i nakon zahvata je uspio prvi put nakon mnogo godina prohodati.