Mladi fudbaler Mladosti sa Ilidže, devetogodišnji Eman Salić ima najvažniju utakmicu, onu životnu. Emanu je ne tako davno dijagnosticiran rijedak oblik raka, Ewing sarcom i toku je liječenje i svi se nadaju ozdravljenju!

Eman, koji je rođen 9. oktobra 2010. godine, smatran je jednim od najperspektivniji igrača u spomenutom klubu, a nakon što je postalo jasno da je riječ o vrlo ozbiljnoj dijagnozi, pokrenuta je i akcija kako bi se pomoglo liječenje, piše Fudbal Talent International.

Za više informacija kako pomoći možete kontaktirati OFK Mladost Ilidža

Danas je njegov trener Miralem Holjan postavio objavu koja je mnoge dirnula…

– Kada jedan trener prođe 20 godina trenerskog poziva i sav svoj rad svede na 10 minuta neprocjenjivog razgovora sa dječakom koji kaže: "Treneru znate li da ja ponovo mogu šutnuti loptu".
Nakon ovog razgovora ništa neće biti isto, iz razloga što neslućenom brzinom želimo nešto što se nekad graniči sa nemogućim, a onda obavite jedan ovakav razgovor i shvatite da je život nepredvidiv i pun izazova, a ono što je najvažnije jeste zdravlje koje nema alternativu.
Poruka je jasna: Djeco draga, neka Vam dragi Bog da zdravlje, a sve ostalo kako bude to Vam želi Vaš EMČO i njegova Mladost – naveo je.

Eman Salić trener

(DozaZdravlja.com/Fudbal Talent International)