Izbjeljivanje ne djeluje jednako na sve zube, ako na primjer imate sivkaste zube izbjeljivanje može biti nevidljivo, a u slučaju žućkastih zubi izbjeljivanje bi trebalo djelovati.

Postoje brojne paste za izbjeljivanje zubi koje sadrže manje količine karbamid-peroksida, te sitne abrazivne čestice koje zube čiste mehanički i kližu po zubnoj caklini.

No, i vi sami možete napraviti prirodnu pastu za izbjeljivanje zubi.

Postupak: Pomiješajte malo sode bikarbone sa pastom za zube. Uzmite aluminijsku foliju, pa ju presavijte u traku, širine i dužine koja odgovara vašim zubima. Dobivenu pastu nanesite na foliju i stavite na zube. Foliju sa pastom držite na zubima 1h. Za vidljivi učinak stavljajte pastu na zube dva puta u 7 dana.

U relativno kratkom vremenskom razdoblju izbjeljivač može uljepšati čak i žute zube, a efekat izbjeljivanja bi se trebao vidjeti u roku par dana ili sedmica, zavisno kojom metodom se izbjeljuje.

Nedostaci izbjeljivanja do sada nisu poznati, no stomatolozi ne preporučuju previše izbjeljivanja zubi, kako izbjeljivač ne bi oštetio zubnu caklinu.