Originalno ovaj televizijski prilog kojeg možete i sami pogledati unutar teksta, je prikazan prije više od 4 godine, na RAI 3 u Italiji, u emisiji "Leonardo", a na popularan način se govorilo tome kako su Kinezi u laboratoriji stvorili "supervirus", na taj način što su proteine iz slijepih miševa spojili s već poznatim virusom SARS.

Nakon što je ovih dana opet isti prilog prikazan u Italiji, podigla se velika prašina i mnogo priče o istom.

POVEZANO
Žuti kombinezon epidemijaDa li je koronavirus NAMJERNO STVOREN U LABORATORIJU? Da li je moguće da je slučajno "pobjegao"?

Naravno, razlog je jasan - aktuelna pandemija koronavirusa, pa se mnogi pitaju da li se zaista moglo dogoditi da virus sa kojim su se radili eksperimenti "pobjegne" iz istraživačkog centra i raširi se među ljudima?

Odmah da razjasnimo - stručnjaci bez obzira iz koje zemlje svijeta dolaze - se slažu o tome da je COVID-19 prirodno nastao virus i da bi se relativno jednostavno lako utvrdilo da je on posljedica neke vrste inžinjeringa.

Ipak, danas prilično zastrašujuće zvuči sve ono što se čulo 16.11.2015. godine, kada je u emisiji "Leonardo" prikazan spomenuti televizijski prilog.

POVEZANO
Contagion film 1NEVJEROVATNO! Prije 9 godina u filmu je "predviđeno" ovo oko virusa. Evo kako se na filmu završilo!