Natalija Vladimirovna Varlei (Наталья Владимировна Варлей) rođena je 22. juna 1947. godine, dakle već "gazi" 73. godinu života. Međutim, izgleda nevjerovatno mladoliko.

U pitanju je sovjetska i ruska filmska i teatarska glumica, koja je možda i najpoznatija po svojoj ulozi Nine iz filma Otmica u kavkaskom stilu iz 1966. godine. Pojavila se u 40-tak uloga na filmu, a nedavno je njena autobiografija podigla dosta prašine, jer je u njoj tvrdila da ju je režiser Leonid Gaidai (Леонид Гайдай) zlostavljao!?

No, mnoge zanima i "tajna" zbog koje  izgleda barem 30 godina mlađe!

Dio razloga se vjerovatno krije i u tome što se Natalija striktno drži svoje dnevne rutine - uvijek se budi najkasnije u 7, a uveče leže najkasnije do 23 sata. Čvrsto vjeruje da tijelo mora da se lijepo odmori i oporavi, kroz dovoljno sna, i ponovo prikupi snagu nakon dana punog obaveza.

Nadalje, toplo-hladno tuširanje joj je obavezno svakoga dana. Na ovaj način treba da se kupate što toplijom vodom (do granice izdržljivosti) oko 3 minuta, a zatim prebacite na što hladniju 1 minut.

Jutarnje vježbe za istezanje su nešto što Natalija takođe nikada ne preskače.

Također, izbjegava stres koji donose dnevne vijesti i život u gradovima.

- Po djeci vidite koliko vrijeme brzo prolazi i shvatate da nije važno koliko ste stihova napisali, koliko ste uloga odigrali... Ništa nije bolje nego biti majka. Taj posao nikad niste završili, niti ćete ikada, poručila je  u jednom od veoma rijetkih intervjua.

Natalya Varley 2