Ljekari su otkrili tumor veličine 10 cm u pacijentovom anusu, nakon što je 47-godišnji Indijac posjetio doktora žaleći se na zatvor.

Čovjek se skoro godinu dana borio s problemom zatvora, a ponekad je imao i krv u stolici. Ljekari su otkrili uzrok njegovih zdravstvenih tegoba, odnosno da Indijac ima karcinom koji je zahvatio rektum, anus, mokraćni mjehur, prostatu i p*nis.

Ljekari sa Instituta za medicinska istraživanja i edukaciju u gradu Puducherry kažu da je pacijent primijetio kvržicu u anusu, a koža njegovog spolnog organa bila je zadebljana. Ta kvržica je zapravio dio tumora od 10 centimetara.

Također, jedan od simptoma je bio i nagli gubitak kilograma.

CT je potvrdio najstrašnije pretpostavke ljekara, prisustvo ogromne kancerogene izrasline. Pacijent je podvrgnut hitnoj operaciji, a nakon toga i kemoterapiji. Međutim, kemoterapija nije smanjila tumor, što upućuje da je rak neizlječiv i da za ovog pacijenta praktično nema nade.

Širenje raka na p*nis skoro uvijek znači neizlječivi rak, iako neki ljudi mogu preživjeti određeni broj godina uz pravi tretman.

Indijcu, koji je o svom slučaju pričao za medicinski časopis, ponuđeni su lijekovi protiv bolova i medicinska njega do kraja života.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/D.Z.