Bugari su najveći protivnici cijepljenja, odnosno vakcinacije u EU! Ovim povodom prilog je napravio ugledni njemački medijski servis Deutsche Welle (DW). Razgovarali su sa predsjednicom udruženja koje se zalaže za preispitivanje politike vakcinacije, sa stručnjakom iz iz Centra za infektivne i tropske bolesti, ali i sa majkom djeteta koje je rođeno potpuno zdravo, te je neposredno nakon obnavljanja cijepljenja dobilo bakterijski meningitis i sada je vezano za kolica.

Pogledajte spomenuti prilog, ali i šta je ova žena ispričala...

Gospođa Ema Černogorska je predsjednica Udruženja «Za našu djecu» koje se zalaže za preispitivanje politike vakcinacije.

«Vakcina uopće ne garantira da se nećete razboljeti», tvrdi.

Ona je majka dvoje djece. Prvo je cijepljeno, a drugo ne.

- Čim neki roditelj počne postavljati pitanja, odmah ga proglase za antivaksera. Sama činjenica da je dosta cijepljenih oboljelo od ospica, pokazuje da nisu samo necijepljeni ti koji su bolesni i koji prenose zarazu i da epidemije nisu izbile zbog njih.

U spomenutom udruženju vjeruju da vakcine mogu izazvati teška oboljenja, čak i invaliditet, i zahtijevaju od doktora i imunologa do to priznaju. Osim toga, traže i da se utemelji poseban fond za takve slučajeve.

POVEZANO
Nađa Petrović ospice 0 DZPOTRESNO PISMO MAME MALE NAĐE (3) koja je preminula od ospica

Gospođa Julija Starčeva je izjavila da je njeno treće dijete, sin rođen 1998. godine bio potpuno zdrav. Prije 20 godina njeni najgori strahovi su se ostvarili.

- Sve je počelo 2000. godine nakon što mu je urađena revakcinacija protiv dječije paralize. Krenulo je sa povraćanjem, povišenom temperaturom, stomačnim problemima. Postavljena je dijagnoza – bakterijski meningitis. 99% sam sigurna da je to zbog vakcine.

Uprkos tome, Julije je cijepila drugu djecu.

- Ne možeš biti protiv nečega što je dobro za opstanak nacije - izjavila je ova žena, koja ipak smatra da prije svakog davanja vakcine treba dobro ispitati može li organizam podnijeti cijepljenje ili ne!

POVEZANO
Dragana Petrović - mala Nađa VICE DZPOTRESNO: Ispovijest majke iz Srbije kojoj je dijete umrlo od "malih boginja"

Gospodin Todor Kantadijev, iz Centra za infektivne i tropske bolesti izjavio je:

- Normalno je da u takvim situacijama ljudi traže neko objašnjenje. Bilo je mnogo teških optužaba protiv cijepljenja, ali je medicinski dokazano da ništa od toga nije istina...

(DozaZdravlja.com)