Otac iz Bangladeša, kojeg su nazvali "Čovjek drvo" zbog ogromnih bradavica koje su izrasle na njegovim ekstremitetima, a podsjećaju na koru drveta, dobio je novu nadu.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Abul Bajandar 1DOKTORI IZVELI OPERACIJE na muškarcu kojem je "IZRASLO DRVO" na rukama! (FOTO)

Abul Bajandar (26), iz južnog bangladeškog distrikta Khulna, proazi pripreme za operaciju, kojom se doktori nadaju da će ukloniti izrasline teške oko 5 kilograma, na čovjekovim rukama i nogama.

Prema izvorima iz bolnice Medical College u glavnom gradu Daki, Abulu su se ove izrasline počele pojavljivati prije 10 godina, u vrijeme kad je bio tinejdžer. Na početku ih je pokušao sam ukloniti, ali je to bilo izuzetno bolno, i nije davalo dugoročne rezultate.

On pati od rijetke bolesti, a zbog koje izgleda da mu iz ruku raste veliko korjenje, što su zapravo velike bradavice. Na fotografiji, Abul je u bolnici u Bangladešu, a vidljivo je da mu i na nogama raste stablo – odnosno bradavice.

Spomenuto rijetko stane se zove Epidermodysplasia Verruciformis, a uzrokuje brzi rast ćelija na vanjskom sloju kože. Muškarac je bolest naslijedio. On još uvijek pokušava živjeti normalan život, a zaposlen je kao vozač rikši.

Nacionalni institut za opekotine i plastičnu hirurgiju u Dhaki je okupio tim koji bi trebao pomoći Abulu, nakon što je primljen u bolnicu. Ova državna bolnica odlučila je preuzeti troškove tretmana, što Abul i njegova familija nisu mogli platiti.