Omiljena učiteljica iz Teksasa u SAD preminula je u nedjelju 4. februara od gripe, nakon što nije uzela preporučenu terapiju, jer joj je lijek bio preskup!?

38.godišnja žena po imenu Heather Holland, iz Willow Parka, učiteljica u osnovnoj školi `Ikard` dobila je recept za `Tamiflu`, antivirusni lijek koji se mnogo koristi tokom sezone gripe, nakon što ju je pogodio virus influenze ranije ovog mjeseca.

U izjavi za The Wall Street Journal, njen suprug Frank Holland naveo je da je njegova žena odlučila kako neće uzimati taj lijek, nakon što je doznala da bi je to koštalo 116 dolara.

- To je bio njen princip. Ona je uvijek bila štedljiva osoba i procijenila je kako je lijek jednostavno preskup.

U izjavi za Weatherford Democrat, gospodin Holland je dodao:

- U petak navečer njeno stanje se pogoršalo i završila je na Odjeljenju intenzivne njege. Doktori su je rano ujutro u subotu stavili na dijalizu, ali uprkos svim naporima medicinskog osoblja, tijelo ove majke dvoje djece je ušlo u stanje tzv. septičkog šoka. U nedjelju ujutro proglašena je smrt, manje od sedam dana nakon što su se pojavili prvi simptomi bolesti.

- Moram biti jak zbog djece, ali još uvijek mi sve ovo što se dogodilo djeluje jako nestvarno. Gotovo pola mog života sam proveo s Heather. Ona je bila moj najbolji prijatelj, moja «srodna duša», moje sve... – očajan je suprug.

POVEZANO
Alani «Joie» Murrieta 1 DOZ20-GODIŠNJA MLADA MAJKA UMRLA OD GRIPE: Samo 1 dan nakon postavljanja dijagnoze!