Post jedne mlade žene na Twitteru brzo se proširio Internetom, što je ona i željela – da upozori druge na ono što se može desiti sa naizgled bezazlenim kožnim problemom.

Prevod i adaptacija: DozaZdravlja.com/A.N.

Ona je istisnula ono za šta je mislila da je bubuljica na njenom licu, ali pokazalo se da je u pitanju nešto mnogo gore. Naravno, gotovo svi mi znamo da stiskanje izraslina na koži nosi sa sobom rizik od infekcije, ali ponekad taj rizik zanemarujemo...

A koliko je stvar opasna, svjedoči da doktori upozoravaju da se na ovaj način može ugroziti i ljudski život!

Uglavnom, Katie Wright podijelila je svoju priču na Twitteru, skupa s dvije fotografije – prije nego što je iscijedila bubuljicu na licu i 48 sati poslije.

Navodno je to učinila jer ju je već neko vrijeme boljelo ono što je smatrala potkožnom aknom.

- Unutar jednog sata moje cijelo lice se nadulo i boljelo. Osjećala sam kao da će se nešto rasprsnuti van moje kože – prisjetila se.

OZBILJAN SLUČAJ. Ispostavilo se da Wrightova nije imala običnu bubuljicu, nego ozbiljan slučaj celulitisa – stafilokokne infekcije koja je pogodila tkivo na njenom licu.

Doktori upozoravaju da ovakvi slučajevi mogu dovesti do širenja infekcije na mozak ili oči, što može izazvati sljepilo, pa u nekim slučajevima i smrt.

UPOZORENJE. Iako ova mlada žena tvrdi da izuzetno vodi računa o čišćenju svojih kozmetičkih pomagala, ipak priznaje da pretpostavlja da je infekciju dobila zbog prljave četkice za obrve.

Upozorava sve druge da vode računa o tome da kozmetički pribor uvijek bude izuzetno čist.

POVEZANO
Biber maskaUZ POMOĆ OVE MASKE riješila se akni i bubuljica sa svoga lica! FOTO