Gospodin Vedad Berberović iz Brčkog (BiH) je bio teško bolestan, nije to bilo samo otkazivanje bubrega koji su praktično totalno prestali obavljati svoju funkciju, nego je bila u pitanju jedna izuzetno teška zdravstvena situacija.

Vrlo često kad se dogode takve stvari, kad zdravlje dođe u pitanje, onda je to strašno.

Emisija "Udri muški" donijela je priču o teškoj životnoj borbi porodice Berberović iz Brčkog, a koja je uprkos najstrašnijim medicinskim prognozama uspjela istu prevazići. Na kraju sve se završilo kao u bajci...

POVEZANO
Amir Hadžić Pehlivanović novacPOPULARNI BH. JUTJUBER AMIR HADŽIĆ URUČIO 18.000 ocu koji je htio prodati bubreg da izliječi kćerku!

- Zašto Romeo i Julija? Zato što je to jedna priča u kojoj sam bio na jasnoj frekvenciji. Radilo se o sljedećem: Vedad Berberović je bio teško bolestan, nije to samo otkazivanje bubrega koji su totalno otkazali, nego je jedna izuzetno teška zdravstvena situacija i nekad kad takve stvari, kad zdravlje dođe u pitanje, onda je to strašno. Ono što je najcrnije u toj čitavoj priči jeste da je nemoguće reagirati kod takvih oboljenja ni na jedan drugi način, u tim kritičnim situacijama, osim čekajući tu šansu, koju ja po million puta objašnjavam, izuzetno tešku. Zašto je takva? Zato što se moraju skupiti svi planeti da neko ode, da neko baš uđe u tu priču. Ono što Otvorena Mreža zagovara, a da te transplatacije budu dobre i što je najbitnije da traju, poručio je Almir Čehajić Batko, novinar i humanista za "O Kanal".

Kompletnu priču možete gledati u video-prilogu...

POVEZANO
Rasim Jusić humanitarna akcija 1PRIČA KOJA DIRA SRCE: Kćerka AJLA JUSIĆ tvrdi: "Moja mama želi ocu dati svoj bubreg, ali..."