Manekenka Loren Vaser (Lauren Wasser), kao i po nedavnim prognozama doktora, ostala je bez druge noge. Navodi da se sada bolje osjeća i iščekuje svoju novu zlatnu protezu.

Priča manekenke Loren Vaser je vrlo neobična. Ona je prije nekoliko godina ostala bez noge zbog sindroma toksičnog šoka uzrokovanog tamponom. Od banalnog incidenta, ona je dišla u situaciju opasnu po život, a praktično jedini način da ne dobije sepsu bio je da joj noga bude amputirana.

- Ovo je bila teška odluka, ali je to bio jedini način da ponovo budem slobodna. Jedva čekam da dobijem dvije zlatne proteze pa da ponovo mogu da trčim, izjavila je nedavno za magazin "People".

POVEZANO
Korina Valentine 1 DZŽENA IMALA NAOKO BEZAZLENE SIMPTOME: Doktori joj na kraju morali odsjeći nos, ruke i noge

Ona dodaje da je "spremna za novo poglavlje svog života".

Ljekari su joj amputirali i drugu nogu, a paraolimpijka Ejmi Purdi (Amy Purdy), kojoj su takođe amputirane obje noge, najveća joj je podrška.

- Hvala ti što si svratila, to mi je mnogo značilo. Hvala ti što si mi pokazala da će život samo ići na bolje i da imam još toliko toga da proživim, napisala je Loren.

Zajedničku sliku je podijelila i Ejmi, istakavši da su njihove priče jako slične. Loren se i dalje bavi manekenstvom, a svojim primjerom upozorava žene na sindrom toksičnog šoka.

Lauren Wasser DZ 1