Kada je imala svega 11 mjeseci Harmonie-Rose Allen iz Batha (Somerset, Velika Britanija) je počela da se guši, kašlje, a koža joj je pomodrila.

Dotad potpuno zdrava beba se preko noći razboljela, a njeni roditelji nisu mogli da vjeruju svojim očima, jer je tijelo njihove mezimice počelo da truli.

Morala je biti odvedena u specijalizovanu kliniku. Po dolasku, već joj je cijelo tijelo bilo prekriveno mrljama. U bolnici je utvrđeno da Harmonie-Rose pati od meningitisa, upale moždanih membrana koje obavijaju i štite mozak i kičmenu moždinu. Infekcija je uzrokovana bakterijama i vrlo je opasna. Budući da se tkivu više ne isporučuje dovoljno krvi - čovjek praktično živ trune.

Njena majka nije mogla da povjeruje šta se preko noći dogodilo sa njenom kćerkom. Ruke i noge su počele da poprimaju crnu boju, a doktori su prognozirali da su izuzetno male šanse da malena preživi, tek nekih 10%. Nedugo zatim obje ruke i obje noge su joj morale biti amputirane.

Ali, Harmonie ne odustaje - bori se i pobjeđuje bolest. Čak i bez ruku i nogu uči da puza. A uskoro treba dobiti i svoju protezu. Sa puno vitalnosti i energije, upravo je proslavila svoj drugi rođendan. Na Facebook stranici porodica prikuplja sredstva za dalje liječenje...

Harmonie 1

Harmonie 1

Harmonie 1

Harmonie 1

Harmonie 1

Video možete pogledati na LINKU.

(DozaZdravlja.com/Informer.rs)