Korijen kojeg zovu super hranom jer pomaže kod neplodnosti, imuniteta, u mršavljenju te daje energiju i snagu…

Maca (korijen) u svijetu je popularan i poznat kao jedan od najjačih afrodizijaka koji pomaže u balansu hormona. Kod sportista je popularna zato što ima legendarnu sposobnost da poveća izdržljivost i snagu. Maca je i zdrava, stoga pročitajte sve prednosti i kvalitete ovog korijena, kojeg vjerovatno možete nabaviti negdje u prodavnicama koje se bave prodajom zdrave hrane, čajeva i začina.

Po definiciji je adaptogen što znači da izuzetno jača tijelo i imunitet, omogućujući mu da se uspješno odupre većini bolesti. Već se neko vrijeme koristi za liječenje neplodnosti kod žena i muškaraca. Jako pomaže i kod simptoma PMS-a i ženama u menopauzi, te ja poznata kao sjajan balanser hormona.

Hormoni su od izuzetne važnosti za zdravlje i vitalnost našeg tijela. Maca tu dolazi kao pomoć, jer sa svojim precizno formuliranim nutrijentima vrlo pozitivno utiče na naš cijeli endokrini sistem, te ga pažljivo vraća u harmoniju. Zbog toga i pomaže kod mršavljenja.

Njena svojstva jačanja libida su od velike koristi za sportiste i bodybuildere. Maca drastično smanjuje proizvodnju estrogena i progesterona (ženski hormoni), te ih preusmjerava više u proizvodnju testosterona (jako pogoduje razvoju mišića i kod topljenja masnih naslaga, te daje vrlo intenzivnu energiju).

Osim toga maca je krcata je proteinima, ugljikohidratima, esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima B1, B2, B12 (koji je od velike važnosti za metabolizam), i C (među najjačim antioksidansima), te mineralima kalcijem i fosforom.

POVEZANO
Grožđice-mlijekoTAJNI NAPITAK OD KOJEG ŽENE `POLUDE` ZA SEK*OM: A kad ga muškarci popiju... (RECEPT)

(DozaZdravlja.com/Toptijelo.com)