Hrvatska pjevačica Nika Antolos (29), članica nekadašnjeg ženskog benda Feminnem, s pratiteljima i prijateljima prije dva mjeseca podijelila je kako su joj  dijagnosticirali multiplu sklerozu. O velikoj životnoj borbi progovorila je za IN Magazin

- Krenulo je samo da noge ne osjećam, samo jeli, do pupka po mjesec dana i onda se počelo pogoršavat, da ne vidim na lijevo oko. Svi ovi ostali simptomi, nemoguće ih je nabrojati. Toliko boli, konstantno svaki dan, umor, vrtoglavica, mučnine - počela je Nika.

- Najstrašnije mi je do svega što ja s 29 godina ne znam hoću li bit živa, u kolicima, i dalje u bolovima, ili puno bolje s 30. Ja to pojma nemam. Moje dijete raste, moje dijete, ja njoj ne mogu obećati hoću li biti tu za dvije godine ili neću - zaključila je pjevačica. 

Bivša članica grupe Femminem nedavno je dirnula javnost s pismom Kolindi Grabar - Kitarović (50) u kojem je progovorila o ulju kanabisu koji pomaže u olakšavanju simptoma, a koji je još uvijek ilegalan u Hrvatskoj.

- Ja sam Nika, mama prelijepe djevojčice Sienne. Uskoro ću možda morati prekršiti zakon. Naime, bolujem od multiple skleroze i više mi se nekako ne trpi konstantne nagle bolove cijelim tijelom, vrtoglavice, konstantni umor. Sia me moli da se igramo lovice, ali ja nemam snage. A s obzirom na to da medicinsko ulje kanabisa u pravoj formi i čistim dozama u ljekarnama ne postoji niti nosi normalnu cijenu, primorana ću očito biti odlaziti u Sloveniju i ilegalno kupovati isto. Najmanje od svega što trebam uz takvu dijagnozu jest stres koji osjećam na samu pomisao da nešto ilegalno radim i to još dok me dijete doma čeka. Ali, još gori me preplavi na pomisao da me Sia gura u kolicima dok ja pomalo u bolovima gasnem. Hrvatska, bilo bi lijepo kad bi moje šlapice prošle bez kršenja zakona i šuljanja po bolnicama. Već samo mirovale kraj kauča mog dnevnog boravka. Nema vremena. Nema jednom niti bit će već. Ja, kao i šest tisuća ljudi u HR, hoćemo pomoć sada. Mi u 'sada' živimo. Dozvolite nam da se liječimo ili si bar pomognemo legalno - napisala je Nika.

POVEZANO
multipla sklerozaNADA ZA OBOLJELE OD MULTIPLE SKLEROZE STIŽE IZ RUSIJE: Tim biologa Ruske akadamije nauka napravio...

(Doznajemo.com/24sata.hr)