Žena iz Sjedinjenih Američkih Država umrla je nakon što je došla u dodir s bakterijom koja izaziva infekciju Nekrotizirajući fasciitis, a koja se često naziva i «bakterija koja jede meso».

Gospođa po imenu Lynn Fleming je hodala u plićaku na plaži Coquina na Floridi ranije ovog mjeseca (jun), kada je zadobila malu posjekotinu na njenoj nozi, ne veću od 2 centimetra. Stala je nogom u jednom malo udubljenje koje nije vidjela zbog vode.

Budući da je sve izgledalo bezazleno, niti ta žena, niti njena familija nisu ovom slučaju pridavali praktično nikakav značaj. Međutim, iako je blaga oteklina na njenoj nozi brzo spala, sama posjekotina nije nikako zarastala i nastavljala je krvariti.

POVEZANO
Widdowson dozn 1EVO OD ČEGA: Samo jedan dan nakon što je imala se*s sa nevjenčanim suprugom UMRLA!?

Nekoliko dana kasnije, gospođa Lynn je otišla do doktora, gdje je primila injekciju tetanusa i recept za antibiotik, ali već sljedećeg dana ženu su pronašli bez svijesti u njenom domu.

Ona je prebačena u bolnicu, gdje su doktori potvrdili spomenutu infekciju, koja napada tkivo ispod kože i okolne mišiće i organe. Noga gospođe je dobila crvenu boju, otekla je ponovno i žena je imala sve težu groznicu.

Iako su doktori i ostalo medicinsko osoblje pokušali sve da je spase, uključujući i podvrgavanje operativnom zahvatu, stanje je postajalo sve gore, a žena je prije smrti imala dvije kapi i sepsu. U petak je preminula.

Njen sin Wade je izjavio:

- Ovo izgleda kao film «Lifetime» u stvarnosti. Ja ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo, a sve se desilo tako brzo...

Inače, Nekrotizirajući fasciitis je rijetka infekcija, ali kada se dogodi visok je procent smrtnosti (do 20%), čak i uz liječenje. Ljudi koji prežive infekciju ponekad imaju vrlo teške trajne posljedice.

Wadeova supruga Traci dodala je kako se njena svekrva Lynn nadala mirovini u Floridi, navodeći: «Ovo je mjesto koje je voljela. Voljela je okean, šetnje uz plažu. Nažalost, u ovom bizarnom incidentu upravo je to mjesto uzelo njen život...»

POVEZANO
Korina Valentine 1ŽENA IMALA NAOKO BEZAZLENE SIMPTOME: Doktori joj na kraju morali odsjeći ruke, noge i nos!