Dvojica stručnjaka, jedan britanski i jedan norveški, objavili su nedavno studiju iz koje bi se moglo zaključiti da je virus SARS-CoV-2 umjetno napravljen u laboratoriju.

Prema radu objavljenom u časopisu Quarterly Review of Biophysics, protein spike (šiljak) novog koronavirusa sadrži neke sekvence za koje se čini da su umjetno umetnute kako bi se uspješnost virusa povećala.

U sažetku rada i kasnije u njegovoj razradi norveški virolog Birger Sørensen i britanski onkolog Angus Dalgleish tvrde da su identificirali "umetnute dijelove postavljene na površini šiljaka SARS-CoV-2" koji su ključni za komunikaciju virusa s ljudskim ćelijama i za ulazak u njih.

POVEZANO
RTCG prilog koronavirusNEVJEROVATNO: Pogledajte TV prilog od prije 4 godine! "Kinezi su stvorili supervirus"

Sørensen je za norvešku televiziju NRK IZJAVIO da virus ima svojstva koja se uvelike razlikuju od drugog koronavirusa, uzročnika SARS, te da ona nikada nisu otkrivena u prirodi. Tvrdi da Kina i Sjedinjene Američke Države sarađuju dugi niz godina na istraživanju koronavirusa kroz studije o "stjecanju funkcija" u kojima se patogenost ili prenosivost virusa može povećati kako bi ih se bolje razumjelo.

Britansko-norveškom dvojcu u tezi se pridružio sir Richard Dearlove, čelnik britanske tajne službe MI6 od 1999. do 2004.

POVEZANO
Korona 4 WuhanCIJELO VRIJEME NAM NISU GOVORILI ISTINU O KORONA VIRUSU? Američki stručnjak je odlučio progovoriti!

On je u svojim tvrdnjama otišao još korak dalje - za Daily Telegraph izjavio je kako istraživanja Sørensena i Dalgleisha pokazuju da je pandemija možda započela na Virološkom institutu u Wuhanu. Dodao je kako smatra da je malo šanse da je virus bio namjerno pušten, ali naglasio je da je Kina očito pokušala prikriti propust.

Ovo nije prvi put da se javljaju takve teze. Kineski i američki političari već mjesecima razmjenjuju uzajamne optužbe na temu COVID-19.

Ostatak teksta možete pročitati na OVOM LINKU

POVEZANO
Noam Chomsky"KORONA JE OPASNA, ali je SKORO NIŠTA prema 2 prijetnje koje dolaze poslije! Evo šta je u pitanju.."

(Doznajemo.com)