Recept za ovaj tibetanski lijek pronađen je ispisan na glinenim pločicama. Pretpostavlja se da je zapisan prije više od 2.000 godina, a koristi se protiv triglicerida, holesterola i krečnih naslaga na krvnim sudovima, kao i za dug vijek.

Osim što navodno uspješno čisti krvne sudove, ovaj stari tibetanski lijek, kako tvrde, poboljšava elastičnost krvnih sudova (sprječava pucanje krvnih sudova, a samim tim i izljev krvi), prevenira infarkt srca, mozga i anginu pektoris. Zatim, dobar je u prevenciji nastanka tumora, popravlja vid i pomlađuje organizam.

Priprema: 300 grama bijelog luka i 1 kilogram limuna sa korom, sitno samljeti. Nakon toga staviti da proključa 1,5 l vode a onda smanjiti vatru i dodati samljeveni bijeli luk i limun pa poklopiti sud. Isključivo na laganoj vatri ovu smjesu prokuhati 14-15 minuta (nikako duže od toga). Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Ovo je gotov tibetanski lijek koji treba sipati i čuvati u poklopljenoj staklenoj posudi (tegli).

Korištenje: Ovaj pripravak uzimati na prazan stomak svakoga jutra i to 0.5 dl, tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana, a onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati sa upotrebom lijeka.

Napomena: Strogo se pridržavati dnevne doze lijeka i pauze od 10 dana između dvije kure. Nakon izlječenja ne treba uzimati lijek već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja. Zdrave osobe koje se odluče da pripravak uzimaju radi poboljšanja generalnog stanja organizma neka primjenjuju samo jednu do dvije kure godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 mjeseci.