Kada su u pitanju ženske genitalije, čini se da ima još dosta stvari koje ni nauci nisu poznate. Tako je nedavno objavljeno da neke žene imaju «slijepu rodnicu». To ne znači da ima nekih problema sa vidom, već da je vaginalni kanal kratak, jer postoji «zid» tkiva koji ga blokira.

To je stanje s kojim se neke žene rađaju, a pojavljuje se kad se reproduktivni sistem ne razvije na uobičajen način u maternici.

Ovo rijetko stanje, dospjelo je u fokus zanimanja nakon jednog dijela istraživanja objavljenog u Britanskom medicinskom žurnalu (The British Medical Journal).

POSJETILA DOKTORA. Istraživanje se odnosilo na neimenovanu 20-godišnjakinju iz Pakistana, koja je udana, ali imala je problem da ima penetrativni se*s sa svojim suprugom.

Kako bi otkrila šta nije u redu, ona je posjetila doktora, gdje je otkriveno da je njena rodnica samo 2 cm duga i dobila je spomenutu dijagnozu.

OPERATIVNI ZAHVAT. Morala je biti podvrgnuta operativnom zahvatu da bi se problem riješio.

Četiri mjeseca nakon zahvata mogla je ponovo započeti intimne odnose, a nakon sedam mjeseci doznala je i da je trudna i kasnije je «carskim rezom» rodila dječaka.