Epidemija novog koronavirusa SARS-CoV-2, odnosno bolesti COVID-19, stavila je pred ljude veliki izazov. Uz konvencionalnu terapiju, mnogi se odlučuju i na primjenu "narodne medicine", posebno kad je riječ o jačanju imuniteta u cilju prevencije bolesti, ali i kasnijem oporavku ukoliko se neko razboli.

I poznati glumac Emir Hadžihafizbegović, koji je imao koronu, izjavio je da je tokom liječenja koristio i fitoterapeutske pripravke.

Za Vas predlažemo izdanke bora, a ne smrče ili jele, iz prostog razloga što ih lako možete zamijeniti sa tisom (tacsus boccata) čiji su svi dijelovi smrtno otrovni, uključujući i izdanke.

POVEZANO
Prof. Smajlović vršci 1VELIKA OPASNOST U ŠUMI KOD NAS: Mislite da berete lijek, ali pazite na ovo!!!

Vrijeme branja izdanaka (iglica) bora je u maju mjesecu, u vrijeme bujanja vegetacije, na borovima se javljaju izdanci koji imaju široku primjenu u fitoterapiji.

S druge strane, borove iglice su bogate vitaminom C i A. Zahvaljujući vitaminu C, koristi se za upalu pluća, kod bronitisa, astme, za iskašljavanje sluzi i kao kolagen za obnovu ćelija organizma, a samim tim i za imunitet. Vitamin A je vrlo važan za sprečavanje formiranja mrene, a uz to koristan je za njegu kože.

NARODNI LIJEK ZA KORONU Akif Emir

Foto: Na prvoj slici je bor, a na drugoj smrtno otrovna tisa

O tome kako se spravlja borov med pogledajte na videu ispod.

Možete u teglu staviti isjeckan limun radi arome.

Dovoljna je jedna kašika dnevno meda.
NAPOMENA: Trudnicama i dojiljama se ne preporučuje upotreba ovog meda.

(Doznajemo.com/prof. Akif SMAJLOVIĆ)