Devetogodišnja Katie Renfroe pati od toliko rijetkog poremećaja da on još nema ni zvanični naziv. Stručnjaci se trude svim silama otkriti o čemu je riječ, no zasad još ne uspijevaju identificirati njeno stanje i čak razmišljaju da poremećaj nazovu po Katie.

Katieina majka Angie navodi da čeka dijagnozu još od rođenja svoje kćerke, kojoj je odmah u startu dijagnosticirana megalencefalija, prekomjeran rast mozga.

- Doktori još uvijek pokušavaju otkriti šta je s Katie. U šestom mjesecu trudnoće otkriveno mi je s kakvim bi se problemima moglo nositi moje dijete, no još dan-danas ne znamo o čemu je riječ i zbog čega Katie ima takvo lice. Bila je na nekoliko operacija i skinuto joj je samo masno tkivo, navodi Angie.

Katie je dosad bila na mali milion pretraga i pregleda, no i dalje ostaje misterija od čega boluje ova devetogodišnjakinja s Floride. Dosad je bila na operaciji mozga, uklanjanju dvije ciste i mandula te korekciji obraza, ušiju i jezika.

Pohađa osnovnu školu za djecu s poteškoćama u razvoju, no sposobna je za rad na računaru uz pomoć svojih učitelja.

Katie Renfroe 1

- Njena najbolja osobina je karakter. I osmijeh, prekrasno se smije, navodi Katieina starija sestra, 18-godišnja Megan. Majka Angie nadovezala se da Katie voli život bez obzira na sve poteškoće, a njeno stanje i dalje ostaje medicinska misterija.

Mi ćemo joj uljepšati život koliko god je to moguće, a ona nam neka sve to vrati svojim prekrasnim osmijehom, zaključila je Angie.

POVEZANO
Lydia Rankin 1RODILA DIJETE SE GLAVOM KAO KOD ODRASLE ŽENE: Čak i doktori zapanjeni onim šta se zatim desilo...