Tportal.hr donosi popis hrane koju nikako ne biste trebali konzumirati prije plivanja:

Ljuta hrana
S obzirom na to da je tijelo uglavnom u horizontalnom položaju dok plivate, nemojte prije toga jesti ljutu hranu jer vam se lako može dogoditi žgaravica.

Voćni sokovi i gazirana pića
Ljeti se brže dehidrira, ali izgubljenu tekućinu ne biste trebali nadoknađivati gaziranim pićima i voćnim sokovima jer mogu uzrokovati nadutost i grčeve.

Alkohol
Alkohol je definitivno na popisu stvari koje ne biste trebali piti prije plivanja. Alkohol dehidrira, umanjuje uračunljivost te opterećuje jetru.

Grah
Mahunarke poput graha i leće imaju puno vlakana koja su prilično dobra za zdravlje, no nisu idealna za plivanje. Te namirnice često znaju izazvati zatvor, nadutost i grčeve. 

Kofeinski napitci
Kofein bi Vam trebao dati energiju potrebnu za plivanje, ali također izaziva i dehidraciju i mogući proljev ili mučninu.

Celer
Celer može izazvati osjetljivost na sunčevu svjetlost i kožnu iritaciju. Celer je, osim kikirikija, među namirnicama koje izazivaju najjače alergijske reakcije. Čak ni kuhanje ne pomaže.

Sladoled
Zbog mliječne masti sladoled nije idealna hrana prije plivanja. Mliječni proizvodi kod mnogih ljudi izazivaju mučninu i želučane probleme.