Žena nije imala pojma da u svom tijelu ima dvije materice – sve dok nije ostala trudna s blizancima, i to s po jednim djetetom u svakoj od dvije materice!?

Gospođa Jennifer Ashwood rodila je blizance Poppy i Piran House «carskim rezom» u slučaju za koji se tvrdi da se događa jednom u 500 miliona! A samo nekoliko mjeseci prije toga doktori su joj rekli da ima zaista rijedak uterus «u obliku srca».

31-godišnjakinja je izjavila kako ju je njeno tijelo «iznenadilo», jer nije bilo nikakvih indikacija da ima dvije materice kada je rodila svoje prvo dijete, Millie, prije osam godina.

Doktori su Jennifer otvoreno rekli da je slučaj paralelne trudnoće u dvije materice u tijelu jedne žene toliko rijedak, da ni oni sami ne znaju kako bi se sve moglo razvijati.

Trudnoća u dvije materice DZ 0

Foto: Jennifer Ashwood i Andrew House u sobi za porođaje nakon dolaska na svijet njihovih blizanaca

Ali, bilo je jasno kako je Ashwoodova ostala trudna na ovako neuobičajen način nakon što se po jedna jajna ćelija našla u svakoj od materica i bila oplođena u isto vrijeme.

Doktori su Jennifer, i njenom partneru Andrew Houseu, inače vatrogascu, objasnili kako su šanse da dobiju blizance na ovaj način bile 1:500.000.000!

Trudnoća u dvije materice DZ 0

Foto: U 12 sedmici trudnoće, u decembru 2017. godine, napravljen je ovaj snimak skenirane utrobe, na kojem se vide dvije materice

Trudnoća u dvije materice DZ 0

Familija je sada u svom domu u Camborneu (Cornwall, Velika Biratnija) povezana sa svoja dva nova člana.

Trudnoća u dvije materice DZ 0

Jennifer, koordinator u oblasti njege, je izjavila, kako je citiraju engleski mediji: «Imati dvije materice je raritet samo po sebi, ali imati jajnu ćeliju u svakoj od njih, a zatim da one obje budu oplođene i da budu na pravom mjestu, to je za mene kao čudo. To je nevjerovatno rijetko.

Trudnoća u dvije materice DZ 0

Foto: Jennifer i Andrew s prvom kćerkom Millie

Šanse su bile protiv nas, ali sve je ispalo dobro. Ponekad vam se čini da dobro poznajete svoje tijelo, ali se onda stvari mogu okrenuti. Imam 31 godinu i rodila sam dijete prije, međutim sada me je moje tijelo iznenadilo...»