Stephanie Muller (23), socijalna radnica iz New Yorka (sad) odrasla je u kršćanskoj familiji, pa je odluka da sa se*som čeka sve do braka bila joj je sasvim normalna i prirodna. 2013. godine upoznala je svog sadašnjeg supruga Andrewa (31), a romantični odnos počeli su 2015. Par nije otkrio njeno stanje sve do medenog mjeseca, a sve su ispričali za "Daily Mail".

Nakon dvije godine veze, u petom mjesecu 2017. odlučili su se vjenčati, a na medenom mjesecu spavati zajedno. Stephanie bi to, logično, bio prvi put.

- Prvi put imali smo poteškoće s penetracijom, ali mislili smo da se samo trebam opustiti. Zatim sam dobila gljivičnu infekciju i bilo mi je jako nelagodno. Nikada to nisam imala, a trajala mi je tri mjeseca zbog raznih lijekova koji nisu radili svoj posao, izjavila je Stephanie, piše Večernji list.

Stephanie Muller DZ 1

Kad se oporavila od infekcije mislila je kako će sada napokon moći imati odnose. 2018. posjetila je ginekologa koji joj je otkrio kako ima vaginismus - stanje u kojem se njen ženski organ grči i "stišće".

- Moj suprug i ja razgovarali smo o mom stanju koje nas je dovelo da života poput cimera. Niti jedan od nas nije htio predložiti se*s, bili smo razočarani i zaspali bi plačući.

POVEZANO
Žena kod doktorice DZDOSAD MALO POZNATO STANJE: Objavljeno da neke žene među nogama imaju «slijepu rodnicu»

Njeno stanje nije moglo pokriti osiguranje, pa joj je prepisan Vicodin, snažan analgetik kako bi mogla napokon imati odnose s mužem. Odbijajući prihvatiti to, Stephanie je počela istraživati svoju dijagnozu i kako ju tretirati.

Otkrila je terapiju zdjelice i kupila set dilatatora - pomagalo za otvaranje cerviksa. Stephanie sada tvrdi da je godinama osjećala sramotu zbog činjenice da nije mogla se*sati sa suprugom i priznala je da je razmišljala o prekidu.

- Vaginismus je teška stvar, a još težom je čini osjećaj izoliovanosti i stida. Osjećala sam se posramljeno, slomljeno i kako ni s kim ne mogu o tome razgovarati. Andrew i ja osjećali smo da smo izgubili veliku stvar. On je bio ogromna podrška na cijelom ovom putovanju. Kad god bih rekla nešto negativno za sebe on bi me razuvjerio da to nije istina i da me voli...

Stephanie Muller DZ 1

2018. napokon je Stephanie bila dovoljno sigurna i hrabra da se povjeri prijateljima šta je to narušilo njen brak. Početkom 2019. kontaktirala je Ženski centar za terapiju kako bi započela s tretmanom i prebolila vaginismus. Od tada slobodno govori o ovoj bolesti i vlastitom iskustvu kako bi pomogla drugim ženama koje su se našle u istom problemu.

- Nema dovoljno upozorenja o ovoj bolesti, samim tim ni dovoljno znanja jer postoji veliki strah. Ima puno stvari koje mogu otkriti i reći nekom s istim stanjem. Važno mi je da slobodno o tome govorim jer nema mjesta sramu.

POVEZANO
Ginekolog 800x6009 RAZLOGA ZBOG KOJIH SE ŽENE odmah trebaju javiti ginekologu!