Dr. Sandra Lee podijelila je sa javnošću snimke nesvakidašnjeg zahvata na glavi jednog muškarca.

Vidi se kako dermatolog odstranjuje poveliku cistu u obliku roga. Nakon što je napravljen rez, veliki grumen gnoja je izvađen iz pacijentovog tjemena, a o kolikoj je veličini riječ pokazuje da je rana morala biti zašivena kopčama.

Doktorica je za britanski Mirror kazala da je ova cista interesantna s obzirom na način kako je počela bujati na tjemenu formirajući vidljiv "rog".

Ona je objasnila da je ovaj tip poznat kao Pilar cista ili Trichilemal cista, i u 90% slučajeva se pojavljuje upravo na tjemenu,

Dermatolog u privatnoj praksi Skin Physicians & Surgeons u Uplandu (Kalifornija, SAD) često postavlja snimke ovakvih i sličnih zahvata i ima veliki broj ljudi koji je prate i vole takve sadržaje gledati.

Ona kaže da je ispunjava zadovoljstvom kada može pomoći ljudima uklanjajući ovakve izrasline, u konkretnom slučaju je bila riječ o benignoj cesti, koja je operisana iz estetskih razloga.

Zanimljivo je da je video u kojem je prikazano odstranjivanje "roga" sa muškarčevog tjemena samo u prvih 7 dana otkad je postavljen (15.12.) pogledan više od pola miliona puta.

Cista glava 1

Cista glava 1

(DozaZdravlja.com)