Majka troje djece podijelila je s javnošću svoju priču o tome kako je došla u vrlo teško zdravstveno stanje nakon što se u njenom intimnom dijelu tijela razvila «buba koja jede meso».

39-godišnja Tammy Peel je primljena u bolnicu početkom godine nakon što je cista koja se pojavila u području njenih prepona postala septična.

Tamo je uspostavljena dijagnoza sepse skupa s rijetkom ali vrlo ozbiljnom bakterijskom infekcijom pod nazivom necrotising fasciitis – koja napada tkivo ispod kože i može voditi prema smrtnom ishodu!

Tammy Peel 1 DZ

Tammy s kćerkom

RADIKALAN ZAHVAT. Doktori su se morali odlučiti na radikalan zahvat. Tkivo labije je moralo biti odstranjeno kako bi se zaustavilo širenje infekcije.

Majka dva sina, jednog 21-godišnjaka i jednog 20-godišnjaka, te 12-godišnje kćerke, izjavila je za medije u svojoj zemlji, Velikoj Britaniji: «Patim od dijabetesa tipa 2, a kao rezultat se povremeno razvijaju ciste. Želim podijeliti svoje iskustvo s drugima, kako bih možda pomogla nekom ko je u sličnom stanju».

Tammy Peel 1 DZ

PODRŠKA SUPRUGA. Ona dodaje da veliku podršku ima od supruga Simona (42), s kojim je u braku već 24 godine, iako su morali odustati od intimnih odnosa sve dok njeni intimni dijelovi nisu zacijelili.

Tammy, inače iz Essexa, počela je imati ozbiljnije zdravstvene probleme nakon što je carskim rezom rodila svoju kćerku prije 12 godina.

Tammy Peel 1 DZ

Zbog stalnih bolova i nemogućnosti da se kreće i bude aktivna kao prije, pala je u depresiju, a zatim počela nezdravo jesti i debljati se. To je opet vodilo razvoju dijabetesa tipa 2.

Budući da ova bolest slabi imuni sistem, time se povećava i rizik od infekcija.

POVEZANO
Alani «Joie» Murrieta 1 DZSamo jedan dan nakon postavljanja dijagnoze: 20-GODIŠNJA MLADA MAJKA UMRLA OD GRIPE!