Poznati bosanskohercegovački doktor Aleksandar Vuković (56), specijalista interne medicine i vlasnik Zdravstvene ustanove "Dr Vuković" u Prnjavoru, iznenada je u noći između četvrtka i petka preminuo od posljedica srčanog udara, nakon završetka rekreacije.

Kako Novosti doznaju, cijenjeni doktor i u tri mandata odbornik u SO Prnjavor, je gotovo do posljednjeg daha bio svjestan svojih posljednjih trenutaka života, a nakon što je pročitao nalaz EKG-a svog srca jasno poručio da "zauvijek odlazi sa ovog svijeta".

POVEZANO
Dr. Ivan LjubićPoznati DOKTOR IZ MOSTARA preminuo od teških povreda na skijanju (FOTO)

POZLILO MU NAKON TERMINA. Istaknutom medicinskom radniku je pozlilo još u svlačionici dvorane, nešto iza 22 časa, odmah poslije jednoipočasovnog igranja košarke s prijateljima.

- Aco se prvobitno požalio na bol u želucu, odnosno stomaku. Drugari su ga položili na klupu, ali bolovi su postajali sve jači. On je već tada ispoljio sumnju da bi, zapravo, mogao uslijediti infarkt, pa je kolima Hitne pomoći prebačen u Dom zdravlja u Prnjavoru - ispričao nam je izvor upućen u ovaj slučaj.

Dežurni lekar u Službi Hitne pomoći, dr. Bojan Subotić, potvrdio je da je kolega Vuković primljen sa "žestokim bolovima".

- Po protokolu, u tim slučajevima, dali smo hitnu terapiju i uradili EKG. Tačno je da je izrazio sumnju da će preživeti, nakon što je pročitao nalaz. Sve ukazuje da je to bio "težak srčani udar" - ispričao je doktor Subotić.

Doktor Vuković Prnjavor 1 DZ

ISKUSNI DOKTOR, uprkos teškom vlastitom bolu, čak je insistirao da "nema efekta, da ga džaba, odnosno bespotrebno šalju u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske u Banjaluku, jer mu nema spasa". Čak je uspio i da obavi neki "oproštajni telefonski razgovor".

Naravno, nisu odustajali i gubili nadu iz prnjavorskog Doma zdravlja pa su Vukovića transportovali ambulantnim kolima, uz alarm banjalučkim kolegama da budu spremni za hitan prijem pacijenta.

- Ja odlazim! - bile su posljednje riječi koje je dr. Aleksandar Vuković izustio u kolima Hitne pomoći u rejonu Potočana, na putu za Banjaluku, gdje ga je i stigla smrt.

IZA PREMINULOG ostali su sin i kćerka. Oni su još ranije, neposredno nakon rata, ostali bez svoje umrle majke, a njihov otac supruge, takođe, ugledne doktorice.

POVEZANO
Begić dr. Arif posmrtnicaIZNENADA PREMINUO POZNATI ZENIČKI DOKTOR: Danas ispraćaj