Razboljela se prije tri godine, u jedanaestom mjesecu 2012. Jess Evans, iz Birminghama u Velikoj Britaniji, devet puta je posjećivala doktore nakon što je počela osjećati tegobe, poput bolova u stomaku, mučnina, abnormalnog krvarenja i osjećaja stalnog umora. Oni su joj stalno govorili da je to normalna posljedica oporavka tijela nakon porođaja - ali u četvrtom mjesecu 2013. godine stigao je pravi šok!

OBJASNILI SU JOJ da boluje od raka grlića maternice i to u terminalnoj fazi, kada joj doktori praktično nisu mogli pomoći. Prethodno su stalno govorili i pretpostavljali da je ona "premlada" da bi imala tu vrstu raka, i zbog toga nisu ranije provedeni odgovarajući testovi. Prije svih tzv. Papa test.

Gospođa Evans preminula je u drugom mjesecu 2014. godine, njen sin Riley (2) ostao je bez majke, a njena majka Marie je nakon toga pokrenula akciju da bi se dobna granica na nacionalnom nivou, kada je riječ o tzv. screeningu raka grlića maternice spustila sa 25 godina života.

MAJKA JE UVJERENA da bi njena kćerka bila živa da joj je na vrijeme ponuđen Papa test. Kazala je da joj njena kćerka jako nedostaje...

Bolno je znati da je Jess pred smrt bila tako slaba da je njen sinčić nije mogao zagrliti niti milovati.